Ocna Ordinacija Dr. Pasic

Usluge

Specijalistički pregledi očiju u sklopu oftalmološke ordinacije - saznajte više o vrstama usluga.

 

Lokacija

Ne znate gdje se nalazimo (TZC Pasaž)? Potražite nas na mapi i saznajte osnovne informacije.

 

LEĆE

Određivanje i nabavka svih vrsta kontaktnih leća (sočiva) sa akcentom na najmodernije tehnologije.

 

Usluge

Očna ordinacija 'Dr. Pašić' Vam omogućuje da na najsavremenijoj oftalmološkoj opremi dobijete dijagnozu Vašeg stanja ili oboljenja.

Po uspostavljanju dijagnoze nastavljamo liječenje bolesti prednjeg i stražnjeg segmenta oka.

Opća oftalmologija

Upalna i degenerativna oboljenja prednjeg i stražnjeg segmenta oka (konjunktivitis, keratitis, halacion, horioretinitis itd), dijagnosticiranje i liječenje katarakte, vađenje stranog tijela iz oka, glaukom, komplikacije dijabetesa na oku...

Saznajte više o očnoj higijeni vaše djece.

Naočare

Vršimo određivanje dioptrije i nabavku svih vrsta korekcionih i zaštitnih naočara. Imate li kratkovidnost, dalekovidnost ili astigmatizam, da li ste pretjerano osjetljivi na svjetlo, da li uslovi na Vašem radnom mjestu utiču na Vaš vid (rad na računaru, rad na otvorenom) ?
Sigurni smo da Vam možemo pomoći i naći odgovarajuće rješenje kako biste uživali u savršenoj vidnoj oštrini u svakodnevnom životu i radu.

Kontaktne leće

Obavljamo specijalističke preglede s ciljem određivanja jakosti i vrste kontaktnih leća ovisno o stanju organa vida. Nudimo široki dijapazon kontaktnih leća - tvrde, polutvrde, te razne vrste mekih kontaktnih leća. Nudimo meke kontaktne leće sa godišnjom, šestomjesečnom i dnevnom zamjenom. Možete nabaviti i meke torične leće, zatim leće za posebno osjetljive oči, te estetske leće za promjenu boje očiju sa i bez dioptrije.

VIŠE

Test kolornog vida

Obavljamo osnovne i dopunske testove kolornog vida (Daltonizam), sa naglaskom na određena zanimanja, kao što su npr. profesionalni vozači i sl.
U skoroj budućnosti Vam planiramo ponuditi i naočare koje poboljšavaju kolorni vid!

Očni tlak i glaukom

U sklopu kompletnog pregleda bolesnika sa glaukomom ili povišenim očnim tlakom, provjeravamo visinu očnog tlaka, stanje vidne oštrine, očnog dna, vidnog živca i vidnog polja.
 
 

Fotografija

Raspolažemo posebnim aparatom sa fotografskom kamerom (foto-spalt) koji nam omogućuje snimanje prednjeg i stražnjeg segmenta oka. To je bitno za praćenje dinamike razvitka pojedinih oboljenja oka (mladeži, tumori, povrede itd).  
 
 

Ako ste zainteresovani za naše usluge i želite više informacija obratite nam se! Sigurni smo da Vam možemo pomoći. Kontaktirajte nas putem telefona na 061-185-385 ili putem emaila na pasic@vid.ba